home     tours     film & foto's      about us      contact

 


Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


ADVENTURE &
NATURE TOURS: 

Palumeu tour
Indianen dorp

Aantal dagen: 4 of 5 dagen

terug naar touroverzicht

U ontdekt het ongerepte Amazone regenwoud in het gebied van de Trio en Wajana Indianen en verblijft in de jungle lodges te Palumeu gelegen aan de Tapanahony rivier. Een stevige wandeling naar de top van Poti Hill, een bezoek aan de Mabuka stroomversnellingen en informatie over flora, fauna en cultuur van het gebied zijn gezamelijk een waarborg voor een leerzaam en recreatief verblijf in een van de meest ongerepte gebieden op aarde.

Prijs op aanvraag

DAGPROGRAMMA

3 Nachten (vrijdag-maandag)
Dag 1
U vliegt vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop naar de airstrip bij het indianen dorp Palumeu, op zo’n 75 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo.
Bij aankomst wordt u ontvangen door onze medewerkers. Ons vakantieoord Palumeu heeft dezelfde naam als het ernaast liggende dorpje van de Trio en Wajana indianen. Na de incheck in uw hut nemen onze medewerkers u mee naar het mooie Palawa eiland voor een picknick lunch. Daarna kunt u hier heerlijk zwemmen in het koele rivierwater .
In de namiddag bezoekt u, met onze gids, het indianendorp Palumeu. Daarbij maakt u kennis met de huidige leefwijze en de kunstnijverheid van deze alleroudste bewoners van het Amazone woud.
In het vakantieoord zult u al gauw eco-uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers zijn deskundige Trio en Wajana indianen, uw junglelodge is gebouwd in traditionele stijl. De frisse avonden maken een airconditioning of een ventilator overbodig, maar u heeft wel het comfort van een klamboe. De maaltijden worden op een houtvuur bereid met voornamelijk lokale ingredienten.
Na het diner vertelt de gids u meer over het gebied en de oudste bewoners van het Amazonewoud, de indianen.

Dag 2
Wellicht was de roep van brulapen uw natuurlijke wekker. Vandaag maakt u kennis met het tropisch regenwoud. Na het ontbijt brengt een korjaal u naar het startpunt voor de wandeling naar Potihill, een granieten heuvel die u gaat beklimmen. Tijdens de korjaaltocht over de Tapanahonyrivier en de wandeling vertelt de gids u over de flora en fauna onderweg. U zult zeker verschillende vogels zien, zoals overvliegende ara’s of papagaaien en toekans, en misschien ook apen of een otter. Op de top van de Potihill wordt u beloond met een geweldig uitzicht over het oerwoud.
De lunch wordt geserveerd in Palumeu. ’s Middags geeft een ervaren schutter u les in het schieten met pijl en boog. Het ziet er eenvoudig uit, maar een doel raken blijkt een hele kunst. Probeer uit of u een natuurtalent bent.

Dag 3
Onze medewerkers brengen u per korjaal naar de Mabukawatervallen voor een dag heerlijk relaxen. U kunt zwemmen in de rivier, een natuurlijke massage nemen in de waterval en lekker luieren in een hangmat. Voor de actievelingen is er een boswandeling door de jungle met informatie over bomen, planten en dieren onderweg. De omgeving zal eraan meewerken dat u de barbecue lunch niet licht zult vergeten. ’s Avonds neemt onze gids u nog mee voor een nachtelijke tocht over de rivier, om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

Dag 4 programma voor de drie nachten tour
In de ochtend maakt u een uitgebreide dorpswandeling.Onderweg kunt u traditionele, handgemaakte souvenirs kopen. Na de lunch vertrekt u weer naar Paramaribo.

Dag 4 programma voor het 4 nachten programma maandag - vrijdag.
’s Ochtends neemt de gids u mee voor een jungletocht. U komt meer te weten over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. In de middag kunt u uw peddelkunst oefenen in een korjaal, zwemmen of vanuit een hangmat genieten van de rust en geluiden van het tropisch regenwoud.

Dag 5
´s Morgens bezoekt u het dorp voor een uitgebreide dorpswandeling, waarbij u de gelegenheid krijgt om plaatselijke handgemaakte souvenirs te kopen.
Na de lunch stapt u weer in het vliegtuigje dat u terugbrengt naar Paramaribo.

 

Meer FOTO's van deze tour

 

NB: Er zijn ook combinaties mogelijk met de bestemmingen Awarradam & Kasikasima.