home     tours     film & foto's      about us      contact

 


Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


ADVENTURE &
NATURE TOURS: 

Raleighvallen tour
Centraal Suriname Natuur Reservaat, Voltzberg

Aantal dagen: 4 dagen

terug naar touroverzicht

Gelegen in het centraal surinaams natuur reservaat. Het reservaat biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De grootste aktiviteit hier is het beklimmen van de Voltzberg. De intensieve tocht naar de top wordt beloond met een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud. Verder zijn er heel wat watervallen waar men zich na de inspannende en leerzame tocht kan afkoelen. Nachtelijke wandelingen voor het spotten van dieren kunnen op aanvraag worden uitgevoerd.

Prijs vanaf: Euro 300,-

DAGPROGRAMMA

Dag 1
Rond 8.00 uur vertrekken we met de auto naar Witagron, bij aankomst wordt er geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht over de Coppenamerivier naar de Raleighvallen. Bij aankomst gaat u kennismaken met de beheerder, hierna kunt u uw intrek nemen in de door u gekozen accommodatie. In de middag gaat u Fungu eiland verkennen en indien gewenst, een verfrissende duik nemen in de Coppename rivier.

Dag 2
Direct na het ontbijt maken wij ons klaar voor de hiking tocht door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels, wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top (240 m) waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. In de middag keren wij terug naar de lodge. Na het avondeten heeft u de gelegenheid voor een gezellig samenzijn.

Dag 3
Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar de adembenemende Ralleighvallen, deze watervallen noemen we ook wel de moedervallen. Om 13.00 uur hebben wij een lunch. In de middag maken wij een tocht naar de Anjoemara vallen. Hier kunt u lekker onder een van de watervallen staan en genieten van het koele water en een watermassage. Op de terugweg zullen wij een stop maken op het Copie eiland waar er meestal met de toeristen die er prijs op stellen gevoetbald wordt of onder begeleiding van gidsen te water gaan en met zwemvesten aan afdrijven naar het basiskamp te Fungu eiland. Na het avond eten gezellig samen zijn en indien gewenst een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.

Dag 4
Omstreeks 10.00 uur. a.m. vertrekken wij wederom met de boot naar Witagron van waaruit wij met de auto terugkeren naar Paramaribo.

Deze plek staat ook bekend om de unieke verschijning van de Cock of the rock (Rotshaan) en is bij vogelaars over de hele wereld bekend.

Meer FOTO's van deze tour