home     tours     film & foto's      about us      contact

 


 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


EXPEDITIES,
TREKTOCHTEN & SURVIVALS: 

4 Gebroeders trektocht
Savanna gebied, Sipaliwini

Aantal dagen: 8 dagen

terug naar touroverzicht

Uitgestrekt Savanna gebied (natuur reservaat) met lage vegetatie, heuvels en bergen met een prachtig uitzicht over de savanna. De tocht voert tot het zuidelijkste punt van Suriname tot aan de grens met Brazilie. De naam de vier gebroeders is tot stand gekomen door de 4 toppen van de bergen waar de savanna op uitkomt. Het is ook de enige plek in de wereld waar de blauwe pijlgif kikker (Dendrobatis Azureus) voorkomt.

Minimum aantal deelnemers 4 personen

Prijs: EUR 1500 p/p bij 4 pax


DAGPROGRAMMA

Dag 1
Rond 11.00 uur vertrekken we per vliegtuig richting vier gebroeders (op de grens met Brazilie) met een tussenstop in Sipaliwini voor het uitladen van fourage en vracht. Na aankomst, korte kennismaking met de bewoners gevolgd door een lunch. In de namiddag een kleine wandeling en kennismaking met het gebied.

Dag 2
Na het ontbijt maken wij ons klaar voor de tocht door de prachtige savanne naar de voet van de vier gebroeders. We brengen ook een bezoek aan de plek waar de indianen duizenden jaren geleden veldslagen hebben geleverd en ook vrede hebben gesloten.Twee grote rotsblokken met petroglyfen kenmerken deze plek die voor de indianen heilig is. Wij bivakkeren ergens in de savanne.

Dag 3
Na een welverdiende rust en een ontbijtje vervolgen wij onze weg op zoek naar de blauwe pijlgifkikker (Dendrobatis Azureus) die alleen in dit gebied van Suriname voorkomt. Ook deze nacht wordt in de savanne doorgebracht ( bivak ). 

Dag 4
Na een adembenemende boottocht door de Sipaliwini savanne
komen wij in Sipaliwini aan waar wij kennis maken met het dorpshoofd en de bevolking.
In de middag demonstratie pijl en boog schieten en zwemmen in de Sipaliwini rivier.

Dag 5
Na het ontbijt vertrekken wij voor een anderhalfuur durende boswandelijng op zoek naar de Rotshaan (cock of the rock).
In de avond hebben wij zang en dans door een inheemse culturele groep.

Dag 6
Vertrek uit Sipaliwini voor een avontuurlijke boottocht over vele
stroomversnellingen naar Kwamalasamutu . Onderweg zullen wij ook wat vissen en zwemmen. Tegen de middag krijgt u een spoedcursus bivak maken en hangmat binden, dit moet voor donker af zijn. s’nachts een nachtelijke boottocht voor het spotten van dieren: kaaimannen, slangen, kikkers enz.

Dag 7
Na het ontbijt vervolgen wij onze weg naar Kwamalasamutu waar wij onze opwachting zullen maken bij de Granman (groot opperhoofd van de Trio indianen) onderweg maken wij een tussenstop om de grotten van Werephai te bezichtigen. Deze grotten zijn 10.000 jaar oud en zijn pas in 2001 ontdekt door een sjamaan genaamd Camana.
De petroglyfen (rotstekeningen) die men hier ontdekt heeft (350 st.) zijn net zoveel als alle rotstekeningen in heel Zuid Amerika.
Deze grotten zijn een absolute must voor de tourist.
s’ Avonds gezellig samen zijn met de plaatselijke bevolking en praten over de opgedane ervaringen enz.

Dag 8:
Vertrek met het vliegtuig naar Paramaribo.

 

Meer FOTO's van deze tour

 

N.B
Optionele toevoeging aan de tour: De tocht van vier gebroeders door de uitgestrekte savanne naar Sipaliwini duurt ongeveer 11 tot 12 uren verdeeld over 2 dagen.