home     tours     film & foto's      about us      contact

 


 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


EXPEDITIES,
TREKTOCHTEN & SURVIVALS: 

Kumalu survival

Aantal dagen: 4 dagen

terug naar touroverzicht

Kumalu, een eiland aan de Pinkinrio rivier, ligt ongeveer 100 meter boven de zeespiegel en is ongeveer 216 km verwijderd van Paramaribo. Het eiland is naar de Kumalu vis, de Myleus Rhomboidalis vernoemd.

Prijs op aanvraag

DAGPROGRAMMA

Dag 1:
vertrek met de auto naar Atjoni, waar wij zullen instappen in de gereedstaande boot, die ons over  de stroomversnellingen voert naar het Marrondorp Jaw- Jaw.
In de middag brengen wij en bezoek aan de kapitein van het dorp waarna wij een dorpswandeling op het programma hebben staan waarbij men kennis kan maken met de cultuur en de leefwijze van deze Sarramacaanse Marrons.

Dag 2:
Na het ontbijt vertrekken wij via Djumu naar Kumalu gelegen aan de Piking Rio.
Na aankomst zullen wij onze intrek nemen in de traditionele hutten.
In de middag kan men Zwemmen, vissen of gewoon lekker relaxen in een hangmat.

Dag 3:
op deze ochtend brengen wij een bezoek aan het grootopperhoofd van de Sarramacaners op zijn residentie te Assidonopo. Daarna maken wij een wandeling naar de Annanasberg met een prachtig uitzicht  over het tropisch regenwoud.
In de middag maken wij een dorpswandeling in Godo, waarna men een koele duik kan nemen in de Tapawatra sula, men kan er ook vissen.

Dag 4:
Na het otbijt maken wij ons klaar voor de terugtocht naar Paramaribo met wat stops te Semoisi, Pikingslee en Botopassie.
In de late middag arriveren wij in Paramaribo.Meer FOTO's van deze tour


Extra info:
Dit gebied wordt bewoond door de trotse en vriendelijke Saramaccaner bosnegers, de grootste Marron gemeenschap in Suriname. Ooit eens ontsnapt aan de slavernij op de plantages in het kustgebied hebben zij op de mooiste plekken in dit Amazone tropisch regenwoud succesvolle dorpsgemeenschappen gesticht. Door de moeilijke bereikbaarheid zijn lang vergeten Afrikaanse tradities nog steeds in gebruik. Een zeer interessante locatie voor zowel natuur- als cultuur liefhebbers.

In 1998 kreeg dit eiland een Eco Toursim Award van het Island Magazine.

De plaatselijke bevolking
Het betreft hier vertegenwoordigers van de Saramaccaanse stam, één van de zes Boslandcreoolse stammen. De bevolking betrekt een groot deel van hun dagelijkse behoeften uit hun omgeving. Het voedsel bestaat uit rijst, groenten, vruchten, cassave, vis, wild en gevogelte. Ze slapen in hangmatten en een klein deel op bed. Meer dan negentig procent van hun hutten is traditioneel opgezet. De traditionele kledij is nog steeds aanwezig ondanks de aanwezigheid van de westerse maatschappij.