home     tours     film & foto's      about us      contact

 


 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


EXPEDITIES,
TREKTOCHTEN & SURVIVALS: 

Sipaliwini trektocht
Kwamalasamutu, Mamia

Aantal dagen: 8 dagen

terug naar touroverzicht

Kwamalasamutu is het grootste inheemse dorp (Trio) waar het groot opperhoofd (Granman) van Sipaliwini zetelt. Dit dorp ligt aan de Sipliwini rivier waar zich ook de grotten bevinden. Habitat van de blauwe pijlgifkikker (Okopipi). De pas ondekte grotten van Werephai met tienduizend jaar oude rotstekeningen (petrogliefen).

Prijs op aanvraag

DAGPROGRAMMA

Dag 1:
Vertrek met het vliegtuig uit Paramaribo circa 10.00 u. Aankomst Kwamala 12.00.u. Na onze intrek te hebben genomen in het traditionele hangmattenkamp aan de oever van de rivier, brengen we een bezoek aan de Gramang ( Groot opperhoofd der Trio indianen ) In de middag doen wij een dorpswandeling en maken wij  kennis met de verschillende traditionele stammen met hun leefgewoontes en hun dagelijkse .huishoudens.

Dag 2:
Na het ontbijt maken wij ons klaar voor de boottocht naar Sipaliwini. Tegen de middag bereiken wij het basiskamp voor de overnachting. ( bivak ). Gelegenheid om te vissen, zwemmen of gewoon relaxen.

Dag 3:
Na het opbreken van ons kamp en een goed ontbijt vervolgen wij onze tocht naar Sipaliwini waar wij rond 13.00 uur aankomen.In de namiddag hebben wij een ontmoeting met de kapitein van dit dorp en de plaatselijke bevolking. s’Avonds gezellig samen zijn in kamp langs de Sipaliwini rivier waar wij zullen overnachten.

Dag 4:
Na het ontbijt vertrekken we richting Mamia in de Sipaliwini savanne, op zoek naar de Dendrobatis Azureus (zeldzame blauwe gifkikker) Okopipi , die alleen in dit gebied van Suriname voorkomt . Hierna maken wij een wandeling van ongeveer 1.5 uur naar de top van de Vier Gebroeders, met een prachtig uitzicht over de Sipaliwini savanne en in de verte Brazilie. In de middag keren wijterug naar het  basiskamp op Mamia waar wij zullen overnachten.

Dag 5:
We varen met de boot terug naar Sipaliwini, waar wij na een korte pauze een boswandeling maken die ons voert naar de Rotshaantjes (Cock of the Rock). In de middag  pijl en boog schieten en zwemmen in de rivier. De avond kan op verzoek aangevuld worden met een culturele show met zang en dans van een  lokale groep.

Dag 6:
Na het ontbijt maken wij ons klaar voor de avontuurlijke tocht over de vele stroomversnellingen naar het  basiskamp voor de overnachting, waar wij zullen genieten van een prachtige sterrenhemel en vele natuur  geluiden uit het regenwoud van o.a kikkers, brulapen enz. Wij zullen ook een nachtelijke vaartocht maken voor het spotten van kaaimannen, kikkers, slangen enz.

Dag 7:
Vertrek uit basiskamp en daarna een boswandeliing door de adembenemende natuur naar de grotten van Werephai met de pas  ontdekte petroglyfen (rotstekeningen). Deze grotten zijn in 2001 ontdekt en zijn tussen de 5000 en 10000 jaar oud.
Na een korte stop op Iwanasamu varen wij naar Kwamalasamutu voor de laatste overnachting. In de middag kan men indien gewenst een bezoek brengen aan de Sjamaan of naar het vrouwencentrum voor het kopen van souveniers.

Dag 8:
Terugreis naar Paramaribo.


Meer FOTO's van deze tour