home     tours     film & foto's      about us      contact

 

 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen


JEEP SAFARI:

 

Jeep adventure
Powakka savanna, Spoorlijn , Republiek, Kwakoegron

Aantal dagen: 2 dagen

terug naar touroverzicht

Een tour die ons door verschillende savanna’s, kreken en moerassen voert naar Powakka, Cabendadorp, Republiek en Kwakoegron. We brengen ook bezoeken aan diverse inheemse dorpen. We rijden over onverharde wegen door het tropisch regenwoud waar u kennis kunt maken met de geheimen hiervan.

Prijs: Euro 155,-

DAGPROGRAMMA

Dag 1 : 08.00 u. vertrek uit Paramaribo via de Kennedy highway Domburg en Paranam rijden wij naar de  Powakka Savanne waar wij door kreken, mul zand en bos de savanne zullen doorkruisen, waar vaardigheid en kennis van het gebied een absolute vereiste is. Na een korte pauze vervolgen wij onze weg via ananasvelden, die door de indianen aangelegd zijn naar een pottenbakkerij te Cabenda dorp. Daarna vertrekken wij, via de oude Spoorbaan (in de Berlijn savanna achter Bosbivak), naar Republiek voor de overnachting. In de middag kan men zwemmen en of een kanotocht  maken in de Blackwater creek. s’avonds gaan wij op zoek naar kaaimannen, slangen en kikkers.

Dag 2: In de ochtend vertekken wij richting Berlijn (een oude plantage) achter Zanderij. Door bosweggetjes en overgelopen kreken brengen wij een bezoek aan de oude spoorlijn in de Berlijnsavanne.Via de O.P. savanne rijden wij naar Kwakoegron aan de Sarramaccarivier. Deze adembenemende tocht gaat door ruig savanna gebied, door kreken, savannabos en een groot deel over de oude spoorlijn waardoor men zich in een trein waant. In de middag keren wij via Pikin Saron, een inheems dorp terug naar Paramaribo.

Nachtelijke excursies op zoek naar dieren zoals kaaimannen, kikkers, slangen etc. maken het tot een spannende tocht. Bivak te Republiek, een must voor de avonturier.

Meer FOTO's van deze tour