home     tours     film & foto's      about us      contact

 

 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen


JEEP SAFARI:

 

Jeep safari Bigi Poika
Piking Saron, Gusterie, Bigi Poika

Aantal dagen: 3 dagen

terug naar touroverzicht

Een tour die ons door verschillende savannas, kreken en moerassen voert naar Piking Saron, Matta, Gusterie & Bigi Poika. We brengen ook bezoeken aan inheemse dorpen. We rijden over onverharde wegen door het tropisch regenwoud waar u kennis kunt maken met de geheimen hiervan. Nachtelijke excursies op zoek naar dieren zoals kaaimannen, kikkers, slangen etc. maken het tot een spannende tocht. Bivak in de savanna, een must voor de avonturier.

Prijs: Euro 300,-

DAGPROGRAMMA

Dag 1: In de ochtend vertrekken wij richting Cabendadorp (een inheems dorp) waar wij een bezoek zullen brengen aan een pottenbakkerij. Door bosweggetjes en overgelopen kreken brengen wij een bezoek aan de oude spoorlijn in de Berlijnsavanne, via de O.P.savanne rijden wij naar Piking Saron aan de Sarramacca Rivier. Hier vaart u per korjaal of kano naar Gusterie een vakantie oord in de Coessewijne savanne. Deze adembenemende tocht duurt 1.5 uur en gaat via de rivier door het savannebos over de bekende Blackwater kreek. s’ middags zwemmen, vissen of met de kano varen in de kreek. s’ avonds gezellig samen zijn en onder het genot van een drankje genieten van de prachtige sterrenhemel.

Dag 2: Na het ontbijt brengen wij een bezoek aan het inheems dorp Bigi Poika en aan de plaatselijke bevolking waar u kennis kunt maken met hun cultuur. Na  de lunch en een kleine rustpauze keren wij terug naar kamp Gusterie. De middag is vrij en kan naar eigen inzicht besteed worden. s’ avonds kampvuur met BBQ. Ook bestaat de mogelijkheid om na de BBQ op zoek te gaan naar slangen, nachtvogels, kaaimannen etc.etc.

Dag 3: Na het ontbijt maken wij, na een laatste duik in het zwarte water, ons klaar voor de terugtocht, die ons door Piking Saron en Matta voert naar Paramaribo.

 

Meer FOTO's van deze tour