home     tours     film & foto's      about us      contact

 

 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen


JEEP SAFARI:

Jeep safari oost-west
Jodensavanna, Blakkawatra, Gusterie, Bigi Poika

Aantal dagen: 3 dagen

terug naar touroverzicht

Een tour die ons door verschillende savannas, kreken en moerassen voert naar Jodensavanna, Blakka Watra en kamp Gusterie. We brengen ook bezoeken aan inheemse dorpen. We rijden over onverharde wegen door het tropisch regenwoud waar u kennis kunt maken met de geheimen hiervan. Nachtelijke excursies op zoek naar dieren zoals kaaimannen, kikkers, slangen etc. maken het tot een spannende tocht. Bivak in de savanna, een must voor de avonturier.

Prijs: Euro 300,-

DAGPROGRAMMA

Dag 1 : 08.00 u. vertrek uit Paramaribo via de Kennedy highway en Paranam rijden wij naar de  Powakka Savanne waar wij door kreken, bos en mul zand de savanne zullen doorkruisen, waar vaardigheid en kennis van het gebied een absolute vereiste is. Na een korte pauze vervolgen wij onze weg via ananasvelden, die door de indianen aangelegd zijn naar de Surinamerivier, waar wij de oversteek met een ponton maken voor de verdere tocht naarde Jodensavanne en het Blakkawatra gebied waar wij zullen overnachten.

Dag 2: In de ochtend vertekken wij Richting Cabendadorp (een inheems dorp) waar wij een bezoek zullen brengen aan een pottenbakkerij. Door bosweggetjes en overgelopen kreken brengen wij een bezoek aan de oude spoorlijn in de Berlijnsavanne. Via de O.P. savanne rijden wij naar Piking Saron aan de Sarramacca Rivier.Hier vaart u per Korjaal of kano naar Gusterie een vakantie oord in de Coessewijne savanne. Deze adembenemende tocht duurt 1.5 uur en gaat via de rivier door het savannebos over de bekende Black-water kreek.
‘s middags zwemmen, vissen of met de kano varen in de kreek. ‘s avonds kampvuur met BBQ, de mogelijkheid bestaat om ‘s nachts op zoek te gaan naar dieren b.v. slangen, nachtvogels, kaaimannen etc. Overnachting in kamp Gusterie.

Dag 3: Na het ontbijt brengen wij een bezoek aan het inheems dorp Bigi poika en aan de  de plaatselijke bevolking waar u kennis kunt maken met hun cultuur. Na  de lunch en een kleine rustpauze keren wij terug naar Paramaribo.

 

Meer FOTO's van deze tour