home     tours     film & foto's      about us      contact

 

 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen


VISTRIPS: 

Vistour 4 lokaties
Corantijn rivier, Nickerie rivier, Stuwmeer, Braamspunt

Aantal dagen: 9 dagen

terug naar touroverzicht

Suriname is een echt visparadijs en biedt een grote uitdaging voor enthousiaste vissers. Veel lokale vissen zijn erg groot en aggressief. De meest populaire vissen zijn de Anjumara, de Tarpon, de Redtailcatfish, de Law Law  en de peacockbass.

Prijs: Euro 1250,-

DAGPROGRAMMA

Dag 1:
Na het ontbijt vertrekt u per bus richting Leonsberg. Met de boot varen we richting zee en wordt in de omgeving van het vissersdorp Braamspunt gevist op voornamelijk meervallen (gladvissen.) In Suriname wordt er behalve met kunstaas ook veel met levend aas gevist.(garnalen en kleine aasvisjes) Het meest wordt gevangen bij de wisseling van het getij. Tegen de middag keren wij terug naar Paramaribo.

Dag 2:
Na het vervroegd ontbijt vertrekt u rond 7.00 uur vanuit uw hotel via Apura naar de Blanche Marievallen. Na een kort bezoekje aan de vallen gaat u op de Nickerierivier vissen op de Anjoemara (Hoplias Macrophtalmus). Op sommige plekken is het verstandig een dobber te gebruiken vanwege de takken die op de bodem liggen.

Dag 3:
Na het ontbijt vertrekt u wederom via een jungletocht naar de nickerierivier om te vissen, maar dan stroomafwaarts met de boot. Ook hier is de Anjoemara, een prehistorisch uitziende vis met een gevaarlijk gebit, een geliefd objekt.

Dag 4:
U vertrekt omstreeks 9.00 uur vanuit de Blanche Marievallen naar Apoera, daarna vertrekken we naar vislocatie Siperutta, een dorp aan de Corantijnrivier tussen Apoera en Oreala.Hier wordt gevist op de Tarpon Atlanticus en de Silurus Glanis (Meerval). De nacht wordt doorgebracht in een lodge voorzien van bedden met klamboes en sanitair.
.
Dag 5:
Na het ontbijt wordt er nog wat gevist, waarna we richting Washabo (indianendorp met airstrip) vertrekken voor  de terugreis.
Optie 1: per vliegtuig naar Paramaribo, met toeslag waar u ongeveer om 14.00 u aankomt in het hotel.
Optie 2: met de boot via Nickerie terug naar Paramaribo, maar dan wordt er in de ochtend niet gevist.
Aankomst Paramaribo rond 18.00 uur.

Dag 6:
Vrije dag naar eigen bevinding wordt de dag ingevuld. uiteraard mag met de gids nog een visafspraak worden gemaakt.

Dag 7:
Na het vervroegd ontbijt vertrekt u rond 7.00 u richting stuwmeer (Afobakka). De rit duurt ongeveer 3 uur. Daarna varen we naar onze bivak op een van de eilanden op het stuwmeer. Hier wordt er gevist op de Tukunari, de Coebi en de Piranha. Er wordt gevist vanuit de boot of vanuit een eiland. De vislokaties zijn meestal ondergelopen eilandjes. Er wordt overnacht in een lodge met sanitair en bedden met klamboes, hangmatten zijn indien gewenst ook beschikbaar.

Dag 8:
Bij het krieken van de dag kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst en van de overvliegende vogels. Na het ontbijt gaan we wederom naar de vislokatie om 13.00 houden we een kleine lunch pauze waarna wij tot ongeveer 17.00 zullen vissen. s’Avonds genieten van een heerlijke B.B.Q onder een geweldige sterrenhemel.

Dag 9:
Na het ontbijt gaan we vissend naar de stuwdam waar de terugtocht begint naar Paramaribo. U komt rond17.00u. in uw hotel aan.

Wij bieden u verschillende vislokaties aan zoals:Het Corantijn gebied. De boven Nickerie rivier het Stuwmeer met verschillende eco resorts en Braamspunt voor riviermond vissen.

Meer FOTO's van deze tour