home     tours     film & foto's      about us      contact

 


Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


ADVENTURE &
NATURE TOURS: 

Anaula Nature Resort
Saramacaanse cultuur, kaaimannentocht, zwembad

Aantal dagen: 3 dagen (per bus of vliegtuig)

terug naar touroverzicht


Het Anaula Nature Resort is gesitueerd aan de oevers van een prachtig eiland in de Boven-Surinamerivier, nabij de Ferulassivallen. Het maagdelijke Amazone regenwoud, onstuimige stroomversnellingen, prachtige flora en fauna, idyllische eilandjes en de fascinerende Marroncultuur, laten u het onwerkelijke ervaren.

Prijs: op aanvraag

DAGPROGRAMMA

U kunt kiezen uit transport per bus of per vliegtuig.

Dag 1:
Per bus:
Vandaag beginnen we aan onze natuur- en cultuurbelevenis en vertrekken vanuit Paramaribo  in zuidelijke richting. Bij Paranam gaat de asfaltweg over in een laterietweg, onderweg passeren we de indrukwekkende woudreuzen en dorpen gelegen aan deze laterietweg. Na ongeveer 190 km komen we aan bij het aanmeerplaatsje Atjoni om vervolgens te beginnen aan een enerverende korjaaltocht We varen circa 45 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Felullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij  wij de onstuimige Jaw Jaw stroomversnelling.

Per vliegtuig:
U vertrekt om ± 13.00 uur met Blue Wing Airlines vanaf vliegveld Zorg en Hoop naar het vliegveld Laduani. De aanmeldtijd op Zorg en Hoop is 12.15 uur – 12.30 uur. De vliegtijd naar Laduani bedraagt ongeveer 1 uur.
Vanaf Laduani is het 10 minuten varen naar het Anaula Nature Resort.

Na het “inchecken” heeft u even de gelegenheid het resort te verkennen, waarna de lunch zal worden opgediend in buffetvorm.
Na de lunch  varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid,  in de Ferullasi stroomversnelling  of naar een  prachtige zandstrand, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad.
Na het diner wordt er door onze gids informatie verstrekt over de omgeving en uitleg gegeven over de Saramaccaanse cultuur. Hierna gaan wij een spannend avontuur tegemoet op zoek naar kaaimannen. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van de Amazone regenwoud  ervaren.

Dag 2:
Na deze boswandeling heeft u tot de lunch  de gelegenheid om te vissen, te zwemmen of gewoon langs de rivier in een hangmat te genieten van het natuurschoon en de prachtige uitzichten van het eiland.
Na de lunch varen we per korjaal naar het dorp Nieuw Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek een de missiepost met o.m. een kerk, een lagere school en een medische post.
In de avonduren kunt u genieten van een heerlijke BBQ.
Na de BBQ kunnen wij genieten van een tradioneel en cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen ons voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.

NB: de culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minimum aantal van 8 gasten.

Dag 3
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt peddelen of kajakken, zwemmen, een boswandeling maken, relaxen aan het zwembad of in een hangmat, of in alle rust genieten van de natuur.
U kunt desgewenst ook meedoen aan excursies zoals een intensievere boswandeling of een bezoek brengen aan de kostgronden van de lokale bewoners.

Per bus:
Na de lunch varen we terug naar Atjoni, vanwaar we per bus vertrekken naar Paramaribo.

Per vliegtuig:
Na de lunch vertrekken wij naar Laduani, vanwaar we per vliegtuig vertrekken naar Paramaribo.

 

Meer FOTO's van deze tour

Zie ook de tourbeschrijvingen van de 4 daagse tours naar Anaula Nature Resort.

 

Reistip:
In verband met de fysieke inspanningen tijdens deze rondreis, dient u over een goede lichamelijke conditie te beschikken.

Accommodatie:
2 nachten in eco lodges met bedden met hemel klamboes en eigen douche en toilet. Slechts beperkt electriciteit (van 18.00 uur- 23.00 uur) en geen airco. In de kamers zijn stopcontacten aanwezig voor het opladen van electrische apparatuur (110 Volt- 60 Hz)

Niet inbegrepen:

 • anti Malaria kuur;
 • Fooi aan gids of chauffeur;
 • Ongevallen-en reisverzekering.

Wat mee te nemen naar het binnenland;
Voor de meerdaagse tours heeft u de volgende zaken nodig:

 • Zaklantaarn en reserve batterijen;
 • Een hoofddeksel (pet/hoed);
 • 1 Lange broek en overhemd met lange mouw tegen verbranding , en ’s avonds tegen muggen;
 • Foto-,film- en /of videoapparatuur;
 • Voldoende film en batterijen
 • Een anti malariakuur (laat u adviseren door uw arts);
 • Toiletartikelen;
 • Luchtige kleding;
 • Badhanddoeken
 • Zwemkleding;
 • Regenmantel;
 • Gympen en waterschoenen;
 • Insecten afweermiddel;
 • Zonnebrandolie;
 • Verrekijker;

Opmerking:
Geadviseerd wordt een weekendtas mee te nemen naar het binnenland.
Voor de korjaaltochten zijn waterschoenen of slippers het handigst, terwijl voor de tochten in het bos gympen of goede loopschoenen geadviseerd wordt.