home     tours     film & foto's      about us      contact

 


Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


ADVENTURE &
NATURE TOURS: 

Awarradam tour
Eiland in de Gran Rio

Aantal dagen: 4 of 5 dagen

terug naar touroverzicht

Op een idyllisch eilandje in de Gran Rio rivier, verborgen in het Amazone regenwoud, aan de voet van de Awarradam stroomversnelling vindt u de Awarradam Jungle Lodge. Dit oord ligt op een half uur varen van de laatste dorpjes van de Sarammaccaners, afstammelingen van de weggelopen slaven. Een bezoek aan de traditionele dorpen, mooie vaartochten en een boswandeling met informatie over geneeskrachtige planten maken uw verblijf onvergetelijk.

Prijs: op aanvraag

DAGPROGRAMMA

3 Nachten (vrijdag-maandag)
 

Dag 1
U vertrekt vanaf het lokale vliegveld Zorg & Hoop in Paramaribo naar de airstrip van Kajana, op ongeveer 55 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Daar brengen de medewerkers van de lodge u naar de korjaal die u over de Gran Rio verder vervoert naar uw vakantiebestemming. Het is 30 minuten varen naar het vakantieoord Awarradam, een eiland aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Na het “inchecken” en de kennismaking met het personeel krijgt u een lunch. In de middaguren kunt u het oord verkennen en heerlijk verpozen in de stroomversnelling.
U zult al gauw eco uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers ter plaatse zijn vriendelijke Marrons van de Saramaccaanse stam en uw jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl. De frisse avonden maken een airconditioning of een ventilator overbodig maar u heeft wel het comfort van een klamboe.Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van olielampen en zonne-enegie en de maaltijden worden op een houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten.
De eerste avond krijgt u meer informatie over dit unieke gebied waarin Marrons oude West Afrikaanse tradities hebben weten te behouden.


Dag 2
Na het ontbijt maakt u een leerzame en avontuurlijke ‘jungle walk’. Terwijl u geniet en uw ogen uitkijkt in het ongerepte tropische regenwoud geeft de gids u uitleg over bomen en planten en hoe u dieren aan hun geluiden en sporen kunt herkennen.
Na de lunch bezoekt u de stroomversnelling ‘Peti’. U kunt er zwemmen, peddelen in een korjaal en vanuit een hangmat genieten van het prachtige uitzicht op de stroomversnelling. ‘s Avonds na het diner krijgt u nadere informatie over enkele boeiende aspecten van de lokale cultuur.

Dag 3
Kort na het ontbijt varen wij stroomopwaarts. Na ongeveer een half uur varen doen wij de motor van de korjaal uit. We drijven met de stroom van de rivier terug en kunnen ten volle genieten van de junglegeluiden en fauna. Voor de meer avontuurlijk ingestelden onder ons nemen wij ook kano’s mee waarmee op eigen tempo terug gepeddeld kan worden naar de lodge. Lunch wordt geserveerd op het oord.
In de middag brengt u een bezoek aan de lokale gemeenschap. U maakt nader kennis met de lokale cultuur. Tijdens de vaartocht, een half uur stroomafwaarts, ervaart u hoe het toegaat op de rivier die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is. U ziet onderweg mensen vissen, wassen en de vaat doen.Tussen de bewoonde gebieden kunt u van de natuur genieten en met een beetje geluk ziet u zelfs een kaaiman liggen op de oever. Vanaf de aanlegplaats maakt u een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen. Onderweg krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven in een marrondorp. Het avondeten wordt in Kajana geserveerd, waarna u wordt getrakteerd op een cultureel dans- en zangoptreden in een van de dorpen. De gids legt u de teksten uit en de dansers zullen u zeker uitnodigen om mee te doen.
Onder een tropische sterrenhemel brengen onze bootslieden u terug naar Awarradam. U zult perplex staan van hun vaarkunst!

Dag 4
In de vroege ochtend kunt u nog eens peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud.
Na het ontbijt nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van u. Een korjaal brengt u terug naar Kajana. Daarvandaan vliegt u terug naar Paramaribo.


Variant: 4 nachten (maandag – vrijdag):

Dag 4
Deze dag kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. Maakt u nog voor het ontbijt een boswandeling, dan hebt u de meeste kans om dieren tegen te komen zoals apen, vogels en tropische kikkers. U kunt ook een kostgrondje bezoeken of in een korjaal zelf de omgeving verkennen. Misschien wilt u van de gids nog meer horen over de medicinale planten in het tropisch regenwoud. En dan lokt uw hangmat, om in alle rust te genieten van de schoonheid en de geluiden van de jungle, te lezen of lekker eventjes weg te dutten.

Dag 5
Na het ontbijt nemen onze medewerkers, voor uw gevoel wellicht al vertrouwde vrienden,.op traditionele manier afscheid van u. Een korjaal brengt u terug naar Kajana vanwaar u terugvliegt naar Paramaribo.

 

Meer FOTO's van deze tour

 

NB: Er zijn ook combinaties mogelijk met de bestemmingen Palumeu & Kasikasima.