home     tours     film & foto's      about us      contact

 


Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


ADVENTURE &
NATURE TOURS: 

Blanche Marie/Apura tour
Blanche Marie vallen, Apura, spoorbaan

Aantal dagen: 4 dagen

terug naar touroverzicht

Deze 4 daagse tour voert u met 4 wheel drive terrein auto’s door een ongerept stukje regenwoud naar een van Surinames mooiste en grootste watervallen. Verder staat er ook een bezoek aan het inheemse dorp Apura op het program alsook een bezoek aan de spoorlijn.

Prijs: EUR 400

gegarandeerd vertrek bij deelname minimaal 3 personen

DAGPROGRAMMA

Dag 1
U wordt 's morgens op uw verblijfadres afgehaald. De toer begint dan met een rit richting Zanderij, onderweg wordt gestopt indien gewenst voor het maken van foto’s en het nuttigen van broodjes en drankjes. Tijdens de tocht bestaat de kans dat u verschillende dieren ziet zoals: apen, luiaards, herten, schildpadden, varanen en verschillende vogelsoorten: papagaaien, ara’s, trompetvogels, powisies (de vogel waarmee men vroeger goud smokkelde), etc.
Na Zanderij passeren we een aantal indianendorpen en vervolgen onze weg naar Witagron, een marrondorp, waar we een stop maken voor een bezoek gekoppeld aan een lunchpauze. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject die ons voert over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar de Blanche Marievallen.Na aankomst wordt de omgeving verkent u kunt dan evt. zwemmen daarna de avondmaaltijd.

Dag 2:
Het ontbijt is van 8 tot 9 uur, daarna gaan we via een bospad naar de watervallen onderweg wordt er een uiteenzetting gegeven over de flora en fauna en kunt u de snelle stroomversnellingen van de rivier aanschouwen. Bij de vallen kunt u op sommige plaatsen eronder zitten en  genieten van het naar benedenvallende bronwater en u verbazen, net zoals zovele toeristen voor u, waar komt al dat water toch vandaan. Ook zijn er verschillende natuurlijke jacuzzi’s voor een overheerlijke massage. Om 1 uur gaan we terug naar de lodge voor de lunch.De middag brengen we door bij de El Doradovallen waar er ook gelegenheid is om te vissen.

Dag 3:
Na het ontbijt wordt de spoorlijn van “ergens naar nergens” bezocht, daarna vervolgen wij onze weg naar de indianendorpen: Apoera en Washabo, waar we een dorpswandeling maken alwaar u  kennis kunt maken met de cultuur van de Arowakken, een indiaanse stam, tevens kunnen er daar souvenirs gekochtworden. Na een lunch aan de Corantijnrivier, waarbij u kunt genieten van het uizicht van Guyana aan de overkant, vertrekken wij wederom naar Blanche Marie.
De namiddag bent u vrij voor het maken van boswandelingen, vissen, zwemmen of gewoon in een hangmat langs de rivier genieten van al het natuurschoon. 's Avonds na de avondmaaltijd een gezellig samenzijn.

Dag 4:
Na het ontbijt en een laatste duik in de rivier vertrekken wij voor de terugreis naar Paramaribo.

De indrukwekkende Blanche Marie watervallen liggen op meer dan 300 km ten zuidwesten van Paramaribo. Het is een van de grootste watervallen in Suriname met een enorme waterverplaatsing. De imposante waterval strekt zich uit over meer dan 120 meters en ligt in hoogbos, het mooiste soort tropisch regenwoud. Alle ingrediënten van het amazoneregenwoud zijn er te vinden, waaronder de 8 surinaamse apensoorten en meer dan 200 vogelsoorten. Verschillende mooie wandelpaden leiden o.a. naar de Eldorado- en de van Edenval.

 

Meer FOTO's van deze tour