home     tours     film & foto's      about us      contact

 


Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


ADVENTURE &
NATURE TOURS: 

Kwamalasamutu tour

Aantal dagen: 4 dagen

terug naar touroverzicht

Iwaana Saamu Rainforest lodge en de grotten van Werehpai. Natuur, cultuur en prehistorie. Kwamalasamutu betekent bamboe en zand, kenmerkend voor de Sipaliwini rivier met de vele zandstrandjes en wuivende bamboe.

Miminum aantal deelnemers is 3 personen

Prijs: bij deelname 3 personen Euro 1500 p/p 

DAGPROGRAMMA

Dag 1:
11.00 uur vertrek met het vliegtuig vanuit Paramaribo naar Kwamalasamutu.
Na aankomst rond 13.00 u. vertrekken we met de boot naar de Iwana Samu Rainforest lodge, een gasten accommodatie gebouwd in Trio stijl van hout en bamboe, langs de hoge rivier oever met een prachtig uitzicht op de rivier. Na onze intrek te hebben genomen maken wij een kleine verkenningstocht  onder begeleiding van een lokale gids. Hierna kan men een koele duik nemen in de rivier, zwemmen, kano├źn of gewoon relaxen in de hangmat.

Dag 2:
In de ochtend brengen wij een beleefdheids bezoek aan het grootopperhoofd der Trio indianen. Hierna maken wij een dorpswandeling waarbij wij ook een bezoek zullen brengen aan de verschillende traditionele stammen  met hun leefgewoontes en hun dagelijks huishouden. In de middag maken wij een educatieve tocht door het tropisch regenwoud met uitleg over de vele medicinale planten die ons bos  rijk is. Hierna kan men een beetje badderen in de stroomversnelling of rainforest scuba diven met duikbrillen en Trio style bamboe surfen.
's Avonds gaan wij op pad voor het spotten en lokken van dieren door lokale gidsen.

Dag 3:
Het hoogtepunt van deze dag is het bezoek aan de grotten van Werephai in een adembenemende natuur met de 5000 jaar oude petroglyfen (rotstekeningen).
In de middag hebben we pijl en boog schieten.en traditioneel worstelen met de gidsen.
's Avonds hebben wij een culturele show met lokale zang en dans.en het bespelen van muziekinstrumenten met de gidsen.

Dag 4:
Na het ontbijt maken wij ons gereed voor vertrek naar Paramaribo. Op weg naar het vliegveld maken wij nog een stop bij de Sjamaan en zijn kliniek. Ook is er nog wat tijd voor het kopen van souveniers in het vrouwencentrum.
Rond de middag komen wij in Paramaribo aan.

Meer FOTO's van deze tour