home     tours     film & foto's      about us      contact

 


Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


ADVENTURE &
NATURE TOURS: 

Wonotobo tour

Aantal dagen: 6 dagen

terug naar touroverzicht

Vierhonderd kilometers stroomopwaarts vrij van elke menselijke aktiviteit ligt een juweel van het Surinaamse regenwoud in de Corantijn rivier ongerept, met schilderachtige landschappen, watervallen en bruisende stroomversnellingen: de Wonotobvallen.Ook de petrogliefen (rotstekeningen) en slijpgroeven van de indianen die er vroeger geleefd hebben zijn indrukwekkend.

Prijs: Euro 750

DAGPROGRAMMA

6 daagse trip:

Dag 1:
06.00 u vertrek vanuit Paramaribo richting Nickerie, South Drain waar wij zullen instappen in de gereedstaande boot.10.00 u vertrek naar Apura met een stop te Oreala in Guyana. Om 14.00 u aankomst  in Apura, een van de indiaanse dorpen in het Corantijn gebied. We lunchen in een park aan de Corantijnrivier waarna we richting Cawfalls vertrekken. We varen door een adembenemende natuur met grote zandbanken midden in de rivier, prachtige rotsformaties die in het stromend water een watervaleffect (sula’s) veroorzaken. Onze overnachtingsbestemming is: Cawfalls waar u overnacht in een lodge met bedden met klamboes.

Dag 2:
Na het genieten van het ontbijt en de prachtige zonsopkomst over de bosrand van de rivier verlaten wij Cawfalls richting Wonotobovallen. Deze adembenemende tocht voert ons langs de prehistorische rotstekeningen (petrogliefen).We zien regelmatig overvliegende vogelsoorten en soms kunnen we stuiten op overzwemmend wild. In deze omgeving staat de Corantijn ook bekend als een uitstekend gebied voor de sportvisserij vanwege het voorkomen van de geliefde Tarpon en de verschillende soorten meervallen zoals de tijgermeerval. Na aankomst bij de Wonotobovallen kan er een duik genomen worden in het frisse water tussen de rotsen. Na het avondeten  gezellig samenzijn op de rotsen er kan ook een wandeling gemaakt worden voor het spotten van dieren. U kunt hier afhankelijk van uw keus overnachten in een lodge met bedden met klamboes of in een eenvoudige hut met hangmatten

Dag 3: 
Na het ontbijt maken we de oversteek naar Guyana. Vanuit Guyana is er een prachtig uitzicht op de Wonotobovallen (Engelseval) waarvan u met volle teugen kunt genieten. We maken daarna een boswandeling en zullen de petrogliefen en slijpgroeven van de indianen die er vroeger gewoond hebben bezichtigen. De middag is vrij en kan naar eigen inzicht ingevuld worden. 's Avonds is er een BBQ in het basiskamp, alsook de overnachting.

Dag 4:
Na het ontbijt maken we een boswandeling naar de Fransmanval en Blue Crane, daarna keren we tegen lunchtijd weer terug in het kamp. In de middag kunnen er diverse activiteiten gedaan worden b.v: vissen, zwemmen, roeien in kleine korjalen op het rustige gedeelte van de rivier, strand- of rotswandeling maken of gewoon relaxen in een hangmat. Overnachten in het basiskamp.

Dag 5:
Na het ontbijt vertrekken wij wederom richting Nickerie. Onderweg maken we weer wat stops voor de lunch en het evt. kopen van indiaanse souveniers. We varen door tot de late middag en overnachten op Pigeon island of Apura.

Dag 6:
Vertrek naar Nickerie waar we in de middag aankomen en op de bus stappen richting Paramaribo waar we in de avond zullen arriveren.

Verder kun je genieten van de absolute rust en stilte die er heerst, een unieke plek voor de natuurliefhebber.

 

Meer FOTO's van deze tour

 

 

Opmerkingen:
Alle overnachtingen vinden plaats in lodges met bedden met klamboes of hangmatten met klamboes in indiaanse hutten.

Deze reis kan evt. verlengd worden met 1 of 2 dagen.
De meerprijs is Euro 75.- per pers. per dag.