home     tours     film & foto's      about us      contact

 Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


BUITENLAND:

 

Yalimapo tour
Frans Guyana, zeeschildpadden-museum

Aantal dagen: 2 dagen

terug naar touroverzicht

Yalimapo is een klein inheems dorp ten noordwesten van Frans Guyana en staat o.a bekend om het prachtige zeestrand waar de zeeschildpadden naartoe komen om er te leggen. Verder beschikt Yalimapo over een bewakings-/ onderzoeks-instituut plus museum, waar men alles te weten kan komen over de zeeschildpadden.


Prijs: EUR 250

DAGPROGRAMMA

Dag 1: vertrek vanuit Paramaribo naar het grensplaatsje Albina om daar de boot in te stappen en te varen via Galibi naar Yalimapo.
Na onze intrek te hebben genomen in een plaatselijk hotel is er een lunch.
In de middag maken wij een dorpswandeling ter kennismaking met de plaatselijke bevolking. Om acht uur ’s avonds vertrekken we richting het strand op zoek naar de leggende schildpad. Op bepaalde dagen zijn er studenten aanwezig die bezig zijn met research, de schildpadden worden dan gewogen en voorzien van tags en allerlei apparatuur, ook leuk om mee te maken. Verder kan men genieten van een prachtige sterrenhemel onder het genot van een drankje.

Dag 2: Na het ontbijt brengen wij een bezoek aan het schildpadden-museum en is er gelegenheid voor het kopen van souveniers. Hierna vertrekken we wederom met de boot en maken een stop te St Laurant voor een kort bezoek aan de Banjo en het camp de la transportation (Papillon) . Daarna de oversteek naar Albina en tenslotte met de auto terug naar Paramaribo.

Meer FOTO's van deze tour