home     tours     film & foto's      about us      contact

 


 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


COMFORT:

 

Bakaaboto tour
Marrondorp, Suriname rivier, Duwatra, Stuwmeer, Apresinasula

Aantal dagen: 3 dagen

terug naar touroverzicht

Bakaaboto is een vakantie oord gelegen achter het stuwmeer aan de Boven Surinamerivier. Voet- en boottochten naar de naburige dorpen geven een indruk over de kunst en cultuur der saramaccaners. Bos- en dorpswandelingen, zwemmen in de rivier en het uitzoeken van een natuurlijke jacuzzi in de stroomversnelling zullen u een onvergetelijke tijd bezorgen.

Prijs: op aanvraag

DAGPROGRAMMA

Dag 1:
Om 7.00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel. Vanuit Paramaribo vertrekken wij met 4wheel drive terreinauto’s richting Baakaboto. Deze 3 uur durende reis voert u door de savanne, oerwoud, langs een operationele bauxietmijn en een aluinaardefabriek. Op Brownsweg (Marrondorp) maken wij een korte stop, waarna wij de route via de weg naar Atjoni vervolgen naar Baakaboto. Baakaboto is een Marrondorp gelegen aan de Baakaboto stroomversnelling in de Surinamerivier. Geschatte aankomsttijd 11.00 uur. Hierna verkennen wij de omgeving en wordt er uitleg gegeven over de plaatselijke bevolking en hun tradities. Daarna zullen wij ons verpozen in de stroomversnelling met het heerlijke verfrissende water. In de middag brengen wij een bezoek met korjalen (kleine bootjes) aan het nabij gelegen dorp Duwatra. Terug in ons basiskamp zullen we de avond gezellig doorbrengen op de rotsen in de rivier. Wij overnachten in afgeschermde hutten met bedden en klamboes.

Dag 2:
Na het ontbijt vertrekken wij met de boot richting stuwmeer voor een tocht door en langs de bomen in het ondergelopen gebied, dat nu het stuwmeer is. Het is een uitstekende plek voor sportvissers. De meest populaire vis is hier de Peacock Bass oftewel de pauw Ciclide. Vissers kunnen hier echt hun hart ophalen. Wij zullen de dag hier doorbrengen met varen zwemmen en uiteraard ook proberen een visje te verschalken.Tegen de middag keren wij dan wederom terug naar ons basiskamp waar er nog genoeg tijd is voor een frisse duik. Ook bestaat de mogelijkheid om een spannende boottocht over de stroomversnelling te maken of gewoon te roeien met een korjaal op de rivier. In de avond hebben we ons kampvuur op het strand.

Dag 3:
Na het ontbijt maken wij een boswandeling naar het verder stroomopwaarts gelegen dorp Apresinasula aan de gelijknamige stroomversnelling. Eenmaal hier zullen cultuur, de plaatselijke omgeving en de natuur in al haar facetten u zondermeer bekoren. Om 12.00 uur keren wij terug naar Baakaboto waar wij, na de lunch en een duik in het water, aan de terugtocht naar Paramaribo beginnen waar wij omstreeks 18.00 uur aankomen.

 

Meer FOTO's van deze tour