home     tours     film & foto's      about us      contact

 


 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


COMFORT:

 

Brownsberg & Stone Island tour
Bruisende watervallen & surrealistisch stuwmeer

Aantal dagen: 2 dagen

terug naar touroverzicht
DAGPROGRAMMA

Optie 1*

Dag 1: Stone Island
Om 8.00u vertrek per auto/bus naar Stone Island over overwegend een laterietweg. Na aankomst op Stone Island wordt er geluncht en in de middag wordt er een boottocht gemaakt. Hier kan genoten worden van het prachtige uitzicht over het surrealistische Brokopondo stuwmeer.  Na terugkomst bij de accommodatie wordt de avond vrij besteed.

Dag 2: Brownsberg
Na het ontbijt vertrekken we richting Brownsberg. Aangekomen op Brownsberg wordt er een wandeling naar de Mazaronitop gemaakt. Hier kan genoten worden van het prachtige uitzicht over het surrealistische Brokopondo stuwmeer. Daarna zal er een stevige wandeltocht naar de Leoval gemaakt worden. Hier kan afgekoeld worden onder de waterval. Na terugkomst bij de accommodatie wordt er geluncht en is er tijd om even bij te komen. Omstreeks 15.00u terugkeer naar Paramaribo.

Optie 2*

Dag 1: Brownsberg
Met de bus vertrekt u vanaf Paramaribo over de Bauxietweg naar Brownsberg. Aangekomen bij het natuurpark Brownsberg bezoekt u de Mazaronitop, vanwaar u een prachtig uitzicht over het stuwmeer heeft. Daarna volgt een wandeling naar de Leo- en/of Irenevallen. Een wandeling door de mooie natuur waar u interresante flora en fauna zult zien naar de heerlijke verfrissende watervallen. In de namiddag reizen we af naar Stone Eiland waar we in comfortabele accommodatie zullen overnachten.

Dag 2: Stone Island
Na het ontbijt varen we een rondje op het stuwmeer waar we onder andere een korte stop maken bij een kleine waterval aan de voet van de Brownsberg. Verder kunt u gaan vissen, kayaken, zwemmen en of zonnen. Na de lunch keren we terug naar Paramaribo.

*Beide programma’s bevatten dezelfde elementen, vraag aan onze medewerkers welke optie uitgevoerd zal worden.

 

Het natuurpark Brownsberg, dat circa 13.500 ha beslaat, ligt op circa 130 km van Paramaribo. Brownsberg dankt zijn naam aan John Brown die aan het eind van de 19e eeuw in dit gebied actief was als goudzoeker. Vroeger was Brownsberg bereikbaar met de goudtrein. Zowel de goudzoekers als toeristen maakten gebruik van deze trein. Na vele jaren is de trein bij Onverwacht stil komen te staan. Momenteel is Brownsberg per weg bereikbaar. Aan de voet van Brownsberg ligt het transmigratiedorp Brownsweg, de belangrijkste woonplaats van de boslandcreolen. Zij woonden oorspronkelijk in de dorpen die nu in het Brokopondo stuwmeer liggen. Op het plateau van Brownsberg, op circa 500 meter hoogte, liggen de centrale gebouwen en vakantiehuisjes. Vanaf het plateau zijn er verschillende wandelpaden die naar watervallen en kreekjes leiden. De klim naar het plateau wordt beloond met een prachtig uitzicht over het indrukwekkende stuwmeer.

Prijs: Euro 175,- deelname minimaal 2 personen.

Meer FOTO's van deze tour