home     tours     film & foto's      about us      contact

 


 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


COMFORT:

 

Brownsberg tour
Brownsberg Natuurpark, watervallen

Aantal dagen: 1 of 2 dagen

terug naar touroverzichtHet natuurpark Brownsberg, dat circa 13.500 ha beslaat, ligt op circa 130 km van Paramaribo. Brownsberg dankt zijn naam aan John Brown die aan het eind van de 19e eeuw in dit gebied actief was als goudzoeker.

Prijs: Euro 65 

DAGPROGRAMMA

Dagtour:
We vertrekken om 7 uur vanuit Paramaribo. Op weg naar de Brownsberg komen we enkele marron dorpen tegen zoals het transmigratie dorp Brownsweg. Om ongeveer half tien komen wij aan op de top van de Brownsberg een 500 meter hoge berg, met een fantastisch uitzicht op het nabijgelegen stuwmeer. Na een rondleiding op de berg maken wij een boswandeling naar een van de watervallen, waar wij enige tijd zullen blijven.
Hierna wordt er geluncht, omstreeks 17.00 vertrekken wij weer richting Paramaribo.

2 daagse tour:
Dag 1:
We vertrekken om 7 uur vanuit Paramaribo. Op weg naar de Brownsberg bezichtigen wij een van de marron dorpen t.w. Brokopondo. Hierna vertrekken wij richting Brownsberg, waar er bij aankomst gelijk geluncht wordt.
Daarna volgt een rondleiding en een boswandeling op de berg en een bezoek aan een van de plateaus, met een fantastisch uitzicht op het uitgestrekt regenwoud als ook het stuwmeer.

Dag 2:
Na het ontbijt maken wij een wandeling door het bos naar de Irenevallen. Omstreeks 13:00 uur zullen we lunchen. Na een korte rustpauze bezoeken wij de Mazaronivallen.
Om 1700 u.vertrekken wij richting Paramaribo.

Meer FOTO's van deze tour