home     tours     film & foto's      about us      contact

 


 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


COMFORT:

 

Isadou tour
Boven Suriname Rivier, Jaw Jaw, Gunsi, Nw Aurora

Aantal dagen: 3 dagen

terug naar touroverzicht

Dit tropische eiland ligt achter het stuwmeer in de Suriname rivier. De avontuurlijke boottocht naar dit prachtige eiland voert ons over stroomversnellingen langs grote rotsformaties. In het nabij gelegen dorp Jaw Jaw kunt u kennis maken met de cultuur van de saramaccaners, de bewoners van dit gebied. Boswandelingen, zwemmen, zang en dans zijn de hoogtepunten tijdens uw verblijf.

Prijs: Euro 240,-

DAGPROGRAMMA

Dag 1
Om 7.00 uur vertrekken we vanuit Paramaribo in bussen naar het dorp Atjoni, tijdens deze 3 uur durende rit kunt u genieten van de prachtige natuur in de savannes en het oerwoud. Gedurende de rit wordt u voorzien van belegde broodjes en drankjes. Omstreeks 10.00 uur zullen we aankomen te Atjoni. Hier wordt de bagage in korjalen (boten van de marrons) geladen waarna wij om 11.00 uur vertrekken. Via verschillende stroomversnellingen en marrondorpen bereiken we rond 11.45 uur Isadou. Bij aankomst worden we verwelkomd waarna wij onze intrek zullen nemen in de diverse hutten voorzien van bedden met klamboes, het sanitair bestaat uit douches en toiletten. Nadat u zich heeft geinstalleerd wordt er geluncht. Na de lunch krijgt u uitleg over het gebied, de dorpen, de rivier, de mensen en hun cultuur. De middag kunt u doorbrengen met lekker badderen in het water tussen de rotsen van de Jaw Jaw sula (stroomversnelling) of gewoon lekker in een hangmat liggen of uw geluk proberen met een hengel. Om 19.00 uur avondmaaltijd, hierna gezellig samen zijn op de rotsen in de rivier onder genot van een drankje.

Dag 2
Om 8.00 uur staat het ontbijt klaar. Na het ontbijt vertrekken we per korjaal naar het dorp Gunsi van waaruit wij een boswandeling zullen maken langs kostgrondjes naar het dorp New Aurora. Hier krijgt u een rondleiding door het dorp en maakt u kennis met de plaatselijke bevolking en hun cultuur. Ook zullen we een bezoek brengen aan de mensen die houtsnijwerk vervaardigen, verder brengen wij een bezoek aan de kapitein (dorpshoofd). Na dit bezoek maken wij ons klaar voor de spannende terugtocht over de stroom-versnellingen naar Isadou, voor een uitgebreide lunch. De middag kan besteed worden aan zwemmen, boswandeling of gewoon relaxen. Om 19.00 uur starten we de BBQ die wordt vervolgd door een culturele avond met traditionele zang en dans opgevoerd door lokale artiesten. Dit optreden duurt tot 23.00 uur waarna men nog gezellig met elkaar kan napraten.

Dag 3
Ontbijt 8.00 uur. Na het ontbijt zullen we een bezoek brengen aan het dorp Jaw Jaw omstreeks 11.00 uur keren wij terug naar Isadou voor een laatste duik in het water. Om 12.00 uur wordt de lunch geserveerd, waarna wij ons gereed maken voor de terugtocht naar Paramaribo. De aankomsttijd in Paramaribo is omstreeks 18.00 uur.

 

Meer FOTO's van deze tour