home     tours     film & foto's      about us      contact

 


 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen


COMFORT:

The Sugar Trail
Suriname & Commewijne rivier

Aantal dagen: 1 dag (8 uren)

terug naar touroverzicht


Suiker heeft een heel belangrijk onderdeel uitgemaakt van de Surinaamse geschiedenis. In de hoogtijdagen van de slavernij waren er honderden suikerrietplantages. Tijdens de periode van de contractarbeiders speelde de suikerfabriek van Mariënburg een belangrijke rol en tot op deze dag wordt de Surinaamse rum, met haar oorsprong uit deze tijd, nog steeds in Paramaribo geproduceerd.

Prijs: Euro 65,-

DAGPROGRAMMA

We nemen u mee langs deze historische tijdlijn in "the sugar trail". We laten u op ontspannen wijze de charme van Commewijne ervaren en het zoetzure suikerverleden van dit district ontdekken. We komen langs kleine plaatsjes met namen als: Zoelen, Ellen, Voorburg, de Hulp en Alkmaar en kunnen genieten van het plattelandsgevoel en de leuke taferelen die we onderweg tegenkomen.

Plantage Concordia
In de ochtend maken we een boottochtje over de Boven-Commewijne rivier naar de voormalige suikerplantage Concordia. Hier komen we bij de overblijfselen van de watermolen van een suikerfabriek uit circa 1830. De natuur heeft het verleden overwoekerd, maar aan de hand van de verhalen nemen we u mee terug naar de slaventijd. Zo leert u meer over de geschiedenis van Concordia en enkele van de omliggende plantages.

Tamanredjo
Op het gebied van Javaans eten is Tamanredjo een begrip in Suriname. Hier gebruiken we een smakelijke lunch.

Mariënburg
In de middag duiken we in het roerige verleden van plantage Mariënburg met een bezoek aan het voormalige fabrieksterrein. Een oud-arbeider leidt ons rond en zijn boeiende verhalen brengen de ruïnes tot leven en nemen ons mee naar de tijd van de contractarbeiders.

Boottocht over de Suriname Rivier
De terugtocht naar Paramaribo maken we per boot over de Suriname rivier. Tijdens deze gezellige boottocht besteden we aandacht aan het proces van suiker tot rum, waarbij u ook uw smaakpapillen aan het werk kunt zetten.

SUIKER
Tijdens deze trip leert u ook heel veel over suiker zelf. Onderwerpen als de geschiedenis en het produktieproces door de eeuwen heen. Maar ook informatie over de opzet van de suikerrietplantages en de leefomstandigheden van de slaven. Tijdens de trip is er een uitgebreide handout aan boord met nog extra inhoudelijke informatie en veel beeldmateriaal

 

Vertrektijd: tussen 8.15 en 08.30

Terugkomst: Rond 16.30 bij de Waterkant. De gasten gaan vanaf daar zelf terug naar hun verblijfplaats.

Inclusief: Bus- en bootvervoer. Snacks, fruit, warme lunch, non-alcoholische consumpties zoals softdrinks, water en verse vruchtensappen.

Iedere donderdag en zondag bij minimaal 6 personen

Meer FOTO's van deze tour