home     tours     film & foto's      about us      contact

 


 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen


COMFORT:

Tonka eiland
Stuwmeer

Aantal dagen: 3 dagen

terug naar touroverzicht


Een echte parel in het meer, aan de voet van de Brownsberg.
Rijk aan flora en fauna. Boswandelingen met uitleg over medicinale planten, relaxen en vissen behoren tot de hoogte punten van uw verblijf. Overnachten kunt u in lodges met bedden, hangmatten of gewoon in het bos.

Prijs: Euro 300,-

DAGPROGRAMMA

Dag 1:
Om 7.00 uur vertrekt u vanuit Paramaribo met de bus naar de stuwdam, waar we omstreeks 10.00 uur aankomen. Na een korte bezichtiging van de dam wordt de bagage in de gereedstaande korjalen (boten van de marrons) geladen voor een tocht naar Tonka eiland. We varen over het stuwmeer tussen de bomen waarvan de dode toppen boven het wateroppervlak uitsteken naar het 30 minuten verder gelegen Tonka eiland. Aankomst omstreeks 12.00 uur. Om 13.00 uur zulen we lunchen. Na een uurtje gerust te hebben bestaat de mogelijkheid om het eiland te verkennen en te zwemmen. Om 19.00 uur zullen we genieten van ons avondmaaltijd. Hierna gezellig samen zijn op het strand en genieten van de prachtige sterrenhemel.

Dag 2:
Na het ontbijt vertrekken we voor een boswandeling waarbij er uitleg gegeven wordt over het ontstaan en de gevolgen van het stuwmeer, als ook over de flora en fauna. Omstreeks 13.00 uur keren we terug naar het kamp voor de lunch. Hierna kunt u zich verpozen in het water, relaxen in een hangmat of gewoon vissen. De sportvissers kunnen hier hun hart ophalen met het vissen op de Peacock bass. Om 19.00 uur start ons kampvuur met B.B.Q. zang en dans.

Dag 3:
De ochtend wordt doorgebracht met wandelingen, zwemmen, relaxen of vissen. Om 12.00 uur hebben we de lunch, waarna wij ons klaarmaken voor de terugtocht naar Paramaribo. Aankomst Paramaribo omstreeks 18.00 uur.

 

Meer FOTO's van deze tour