home     tours     film & foto's      about us      contact

 


 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


EXPEDITIES,
TREKTOCHTEN & SURVIVALS: 

Apetina expeditie
Rosevelt Piek, Tebutop

Aantal dagen: 10 dagen

terug naar touroverzicht

De Marowijnerivier is bekend om de vele woeste stroomversnellingen en de verschillende riviereilandjes (tabbetjes). De Paramaccaners, afstammelingen van de gevluchte negerslaven wonen in het gebied tussen de Arminavallen en de Ampomasula. Op de Westelijke oever van de Marowijne domineert het 570m hoge Nassaugebergte haar nabije omgeving. Ook betreden we in het gebied van de inheemsen.

Prijs: Euro 1000,-

DAGPROGRAMMA

Dag 1
Met de bus rijden we naar het grensplaatsje Albina, waar we met de boot over de adembenemende stroomversnellingen naar Loka Loka (Waada) varen. Hier zullen we overnachten bij Oom Adriaan, de beheerder van het oord.

Dag 2
Na het ontbijt vertekken wij naar het dorp Tjong Tjong. Na de lunch maken wij een boswandeling naar een prachtig nabij gelegen waterval in het Lelygebergte. In de late middag keren wij terug naar het kamp waar wij zullen overnachten in het hangmattenkamp.

Dag 3
Vertrek naar Drie Tabbetje via Stoelmanseiland, te Futu passie wordt er een stop gemaakt voor een bezoek aan de gigantische Grang Olo sula hierna varen wij door naar Drietabbetje voor een dorpswandeling, ontmoeting met het grootopperhoofd (Granmang) en de overnachting.

Dag 4
Via de Tapanahony rivier varen wij naar Suna een klein dorp waar wij de hele dag zullen vertoeven.

Dag 5
Op deze dag varen wij via Granbori, Tutukampoe en Punsula naar Apetina, woonplaats van de Wayana indianen.

Dag 6
Vertrek naar Tutu kreek de dag wordt doorgebracht met vissen en het maken van bivak voor de overnachting.

Dag 7
We maken ons na het ontbijt klaar voor de avontuurlijke tocht naar de Roosevelt piek een 784 meter hoge granietrots. Op deze tocht komen wij zeker dieren tegen waaronder brul- en slingerapen, boskonijnen en Okopipi’s (gifpijl kikkers). Op een van de plateau’s van de Roosevelt piek kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over het tropisch regenwoud met in de verte een zicht op het Kasikasima gebergte, de magneet rots en de Tebutop. Hierna varen wij naar de Grandafutu sula voor de overnachting.

Dag 8
Na het ontbijt vertrekken wij middels een boswandeling naar de Tebu top. (400 m). Tijdens de klim zien we vele kleurrijke vogel soorten, apen Okopipi’s (gifpijlkikkers) en andere zoogdieren. In de middag keren wij wederom naar Apetina, waar wij een ontmoeting zullen hebben met de Granman, een bezoek aan de plaatselijke school staat ook op het program. Men kan er evt. ook souveniers kopen.

Dag 9
Om 8 uur vertrekken wij naar Drietabbetje waar wij in de late middag zullen arriveren.

Dag 10
Terugreis met het vliegtuig naar Paramaribo.

 

Meer FOTO's van deze tour