home     tours     film & foto's      about us      contact

 


 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


EXPEDITIES,
TREKTOCHTEN & SURVIVALS: 

Kassikassima expeditie

Aantal dagen: 5 dagen

terug naar touroverzicht

U vertrekt vanuit Jungle Lodge Palumeu over de rivier, die tal van spectaculaire stroomversnellingen rijk is, naar het mysterieuze Kasikasima gebergte. De intensieve beklimming wordt rijkelijk beloond met een adembenemend uitzicht over ongerept Amazonewoud. Vanuit het prachtig gelegen basiskamp kunt u volop de overweldigende flora en fauna van het gebied ervaren. Een must en absolute topper voor de avonturier!

Prijs: op aanvraag-

DAGPROGRAMMA

Dagprogramma – 4 nachten Kasikasima jungle tour
(Maandag – Vrijdag)

Dag 1
Vlucht van Paramaribo naar Palumeu. 's Middags: korjaaltocht naar Palawa eiland. Op de terugweg legt de boot aan bij het Indiaanse dorp Palumeu. Teruglopend naar uw logeerverblijf krijgt u een indruk van het dorpsleven. 's Avonds krijgt u nadere instructies voor de tocht naar het Kasikasima gebergte.

Dag 2
De tocht per korjaal duurt, afhankelijk van de waterstand, 3 tot 7 uur. Onderweg is er een lunchpauze. Bij de Trombaka sula (stroomversnelling) moet u uitstappen en een stukje lopen. Voorbij de sula ligt de korjaal klaar, waarmee de bootsman u naar het basiskamp brengt. Daar komt u laat in de middag aan. De gids vertelt u hoe u het best kunt slapen in een hangmat. Na het diner gaan de meeste gasten vroeg ´hangmatteren´ om fit te zijn voor de klimtocht van de volgende dag.


Dag 3
De loop- en klimtocht door de jungle naar een van de toppen van het Kasikasima gebergte is een unieke ervaring. De tocht duurt heen en terug ongeveer 7 uur. Eén uur daarvan brengt u door op de top, met een schitterend uitzicht over het Amazonewoud vanaf het plateau. ’s Middags loopt u terug naar het basiskamp voor het avondmaal en napraten, als het weer meezit bij een kampvuur.

Dag 4
De bootslui brengen u per korjaal terug naar Palumeu. Onderweg krijgt u een picknick aangeboden. Als de waterstand het toelaat kunt u stukken van het traject zelf pagaaien, op de traditionele manier, dus zonder buitenboordmotor. Tussen aankomst en avondeten hebt u nog een paar uurtjes voor uzelf.

Dag 5
In de ochtend bezoekt u het Indiaanse (inheemse) dorp Palumeu, begeleid door uw gids. U kunt er handgemaakte souvenirs kopen, direct van de bewoners. 's Middags vliegt u terug naar Paramaribo.

De expeditietocht is ideaal voor de natuurliefhebber die graag een uitdaging aangaat!

Meer FOTO's van deze tour

 

Zie ook de 8 daagse tour