home     tours     film & foto's      about us      contact

 


 

 

Publicaties

Reisverhaal

Reis-
voorwaarden

Aanbiedingen

 


EXPEDITIES,
TREKTOCHTEN & SURVIVALS: 

Kassikassima expeditie

Aantal dagen: 8 dagen

terug naar touroverzicht

U vertrekt vanuit Jungle Lodge Palumeu over de rivier, die tal van spectaculaire stroomversnellingen rijk is, naar het mysterieuze Kasikasima gebergte. De intensieve beklimming wordt rijkelijk beloond met een adembenemend uitzicht over ongerept Amazonewoud. Vanuit het prachtig gelegen basiskamp kunt u volop de overweldigende flora en fauna van het gebied ervaren. Een must en absolute topper voor de avonturier!

Prijs: op aanvraag 

DAGPROGRAMMA

Dagprogramma - 7 nachten Kasikasima jungle tour

Dag 1
U vertrekt vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu, op zo’n 75 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. De eco-uitgangspunten van METS zult u al snel herkennen: onze medewerkers zijn behulpzame Trio en Wajana indianen, u leeft zonder airconditioning of ventilator (niet nodig vanwege de frisse avonden) en ’s avonds is er sfeervolle verlichting gevoed door zonne-energie. De maaltijden worden bereid met voornamelijk lokale ingredienten.

Onze medewerkers heten u welkom in het het vakantieoord, op een steenworp van het dorp Palumeu, waar Trio en Wajana indianen wonen.
Nadat u bent ingecheckt in uw logeerverblijf vertrekt u naar Palawa eiland voor een picknick lunch. U kunt hier ook heerlijk zwemmen in het koele rivierwater .
In de namiddag bezoekt u het indianendorp Palumeu. De alleroudste bewoners van het Amazone woud hebben in hun leefwijze en kunstnijverheid eeuwenoude tradities bewaard.
’s Avonds bereidt onze gids u voor op de expeditie. U krijgt tips over veiligheid, comfort en het respectvol gebruik van dit stuk ongerepte jungle.

Dag 2
Het groepsgevoel ontstaat direct als u ziet hoe iedereen meehelpt met het inladen van de korjaal. Niets mag vergeten worden. Iedereen zal het moeten doen met dat wat meegenomen wordt. U leeft een paar dagen zonder de luxe die u waarschijnlijk gewoon bent, in de eenvoud van de jungle, en zonder telefoon of radiocontact met de rest van de wereld, als een ware ontdekkingsreiziger.
Een korjaal brengt u over de Tapanahonyrivier en de Palumeurivier naar het kamp Kamakabari. Deze boottocht duurt, afhankelijk van de waterstand, 3 tot 7 uur. In het kamp bereidt de meereizende kok een smakelijke lunch Ondertussen richt u samen het hangmatkamp in. De gids legt uit hoe u de hangmatten en de klamboes moet ophangen, hoe u comfortabel kunt slapen in een hangmat en hoe het geregeld is met de sanitaire voorzieningen in de jungle.
In de late namiddag, als de kok alweer bezig is met het avondeten, hebt u tijd om wat te zwemmen, uw rug te laten masseren door het water in de stroomversnelling (als de waterstand dat toelaat) of te vissen.


Dag 3
Na de eerste jungle-nacht en het ontbijt breekt u gezamenlijk het kamp weer af. Alles gaat mee in de boot weer naar de volgende bestemming, het basiskamp Kasikasima aan de Sawaniboto waterval.
De bootsmannen moeten hun korjaal door verschillende stroomversnellingen loodsen. Bij laag water zullen ze uw hulp vragen om de korjaal over ondieptes heen te trekken. Eén stroomversnelling is niet te bevaren: de Trombakasula. Hier wordt de boot uitgeladen. Alle spullen moeten te voet over een heuvel vervoerd worden. En daarbij geldt: vele handen maken licht werk. Als u een keer extra heen-en-weer loopt is dat meteen een goede voorbereiding op de tocht naar de Kasikasima. Stroomopwaarts ligt de korjaal klaar waarmee de bootslui u naar het basiskamp brengen. Daar komt u laat in de middag aan.
Als de hangmatten weer hangen kunt u even lekker ontspannen. Na het avondeten vertelt de gids u meer over het hoogtepunt van deze expeditie: de klim naar een van de toppen van het Kasikasimagebergte.

Dag 4
Na een stevige jungletocht over verschillende kleine heuvels bereikt u de voet van het Kasikasimagebergte. Onderweg leert u meer over de flora en fauna van het tropisch regenwoud.. Uw gids zal u op geluiden en voetsporen wijzen en vertellen over de mythische kracht die inheemsen aan dit gebergte toekennen.
Met een beetje geluk ziet u aan de voet van de berg het rotshaantje, een zeldzame oranje vogel. Heeft u de granieten rots beklommen, dan wordt u beloond met een adembenemend en wijds uitzicht over het “dak” van de jungle. Bij helder weer kunt u de grens met Brazilië zien. Op het plateau gebruikt u de lunch, temidden van tropische rotsplanten.
Wie naar boven klimt moet ook weer terug, en de afdaling is minstens zo avontuurlijk. Als u dan, terugkomt in het basiskamp is het tijd voor een welverdiende, ontspannende massage in het koele water van de stroomversnelling. De kok zorgt intussen voor een goede maaltijd. Later, als het weer het toelaat bij een kampvuur, is er heel wat te vertellen.

Dag 5
’s Ochtends vroeg vertrekt u voor een flinke boswandeling naar de Kodebaku watervallen. Onderweg vertelt uw gids u allerlei wetenswaardigheden over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. Bij de Kodebaku watervallen kunt u genieten van het waterspektakel. Terug in het basiskamp staat er een lunch klaar. Daarna hebt u de tijd aan uzelf. Misschien wilt u met de meereizende bootsmannen gaan vissen, of gewoon stilletjes zitten genieten van dit stukje ongerept Amazone regenwoud.
Na het avondmaal maakt u een nachtelijke tocht over de rivier, om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

Dag 6
Nadat het kamp is afgebroken begint u aan de terugreis naar Palumeu. Stroomafwaarts, dus sneller dan op de heenreis. U hebt opnieuw kans om dieren te zien, zoals brulapen in de boomtoppen, kaaimannen op een strandje langs de rivier, en misschien zelfs een reuzenotter.
De lunch wordt onderweg geserveerd. Als u dan in de namiddag voldaan terugkomt op het oord in Palumeu, zult u een gekoeld drankje kunnen waarderen als nooit tevoren.

Dag 7
Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Als er meer liefhebbers zijn kunt u nog een boswandeling maken. U kunt ook gewoon heerlijk niksdoen, een beetje zwemmen, een potje volley- of voetbal spelen of met de plaatselijke bewoners oefenen in pijl en boog schieten, peddelen, of vissen. Wilt u graag nog iets speciaals doen, zoals een kostgrondje bezoeken of mee gaan vissen, dan kan dat ook. Uw gids kan u vertellen of daar extra kosten aan verbonden zijn. Na het diner neemt u afscheid van de kok en bootsmannen.

Dag 8
’s Ochtends geeft uw gids u een rondleiding door het dorp. Onderweg kunt u traditionele, handgemaakte souveniers kopen.
Na de lunch vliegt u terug naar Paramaribo.

De expeditietocht is ideaal voor de natuurliefhebber die graag een uitdaging aangaat!

Meer FOTO's van deze tour

 

Zie ook de 5 daagse tour